Байдън отново се ваксинира срещу Ковид-19!

0
367
1366x768[1]
Източник : Днес.бг

Актуализирана версия на ваксината срещу COVID-19 е била поставена на президента на САЩ Джо Байдън, както и противо грипна ваксина, съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Американският президент прекара инфекцията по време на пандемията, а сега се ваксинира за втори път.

Главният лекар на Белия дом, д-р Кевин О’Конър уточни, че двете инжекции са били поставени на президента още в петък. Той добави, че преди няколко седмици 80-годишният Байдън е бил ваксиниран и срещу респираторно-синцитиален вирус (RSV).

„С навлизането в сезона на настинките и грипа президентът насърчава всички американци да последват неговия пример и да се консултират със своя доставчик на здравни услуги или фармацевт, за да се уверят, че са напълно ваксинирани“, подчерта О’Конър, цитиран от БТА.

По-рано този месец Центровете за контрол и превенция на заболяванията одобриха новата ваксина срещу КОВИД-19 за всички лица на възраст над 6 месеца. Тежестта на пандемията от COVID-19 е намаляла, но все още всяка седмица в САЩ има хиляди хоспитализации и стотици смъртни случаи.

Експертите се притесняват, че имунитетът от предишни ваксинации и инфекции отслабва при много хора и новата инжекция би спасила много животи, отбелязва АП.

Първата дама Джил Байдън даде положителен тест за COVID-19 по-рано този месец, но симптомите ѝ бяха леки.


ADS