Баневи баня невидели. Френските им килии – кирливи! Съпрузите изпитвали неудобство, че са с едни и същи дрехи!

0
banev i kurvata

Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са арестувани във Франция, изпитвали битови мъки в килиите си, тъй като нямали право на баня всеки ден, разказаха за „24 часа“ източници от полицията.

Претенциите на семейството, свикнало на охолен живот, затруднили затворническите власти във Франция, тъй като в страната има правила за всички арестанти.

Във Франция, както и у нас задържаните се къпят по график – 2 пъти седмично. Евгения е приела по-тежко ограничението от мъжа си. Съпрузите трудно се примирявали и с факта, че всеки ден са с едни и същи дрехи.
Зад решетките Баневи са разделени – те дори не са в един и същи град. Евгения е в женски арест в Марсилия, а Николай – в Екс ан Прованс. Градът се намира на 30 км от Марсилия.

Съпрузите се виждали само на заседанията по делото им за екстрадиция. Потърсен за коментар, френският им адвокат Венсан Пенар казва, че не може да обсъжда оплаквания на клиентите си, тъй като това е лична информация. Лаконично посочва, че те се чувстват добре.

По неофициална информация Баневи се очаква да кацнат в София на 6 декември. Те се отказаха да обжалват решението на апелативния съд в Екс ан Прованс за връщането им у нас.

Баневи все още не били платили на френския си адвокат, с оправданието, че… нямат пари. Натоварили близко до тях лице – интериорния архитект на имението им в Бояна – арх. Димитър Дюлгеров да продаде скъпи картини, между които и творби на Владимир Димитров-Майстора, със средствата от които Баневи да си оправят дълговете.

Архитектът от Стара Загора е светило на съвременния дизайн и автор на разкоша в резиденцията на Баневи.

След акцията срещу Баневи МВР пусна снимки от луксозното им имение в „Бояна“. Свидетелите го наричат „мавзолея“, Баневи го наричат „корпоративна резиденция“, каза след операцията зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Съпрузите са обвинени задочно в престъпно сдружение за присвояване и данъчни престъпления. Засега според прокуратурата има данни за присвоени над 1,5 млн. лв. от химическия завод „Полимери“ – Девня.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук