Б. Борисов : Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона! Като се върнем на власт, ще имунизираме масово населението и, ще ходим спокойно на мач!

0
92
1920x10801
Източник : Дир.бг

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към служебния кабинет за несправянето с пандемията, както и към президента. „Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона. За 6-7 дена са погинали 600-700 българи. Защото Кацаров и компания доведоха дотук“, обвини бившият премиер на брифинг на ГЕРБ.

Той направи сравнение със скандинавските страни, където свалят маските в самолетите, стадионите им се пукат по шевовете, а на нашите се играе футбол без публика, като в същото време Борисов е учуден от липсата на реакция у феновете. Защото там масово ваксинираха хората!

„Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на открито на стадиона да няма хора?, Паралелката да не ходи на училище сутринта, а вечерта да се събере в дискотеката? Това, ако някой може да го обясни, ще бъде чудесно“, коментира Бойко Борисов.

Той се закани още, че партията му ще следи много внимателно как се отразява кампанията на президентската двойка Радев-Йотова, защото, по думите му, ГЕРБ си плащали за всяко излъчване.

„Обръщам се към медиите, както нас ни фактурирате за всяко изявление, така да фактурирате и кандидатпрезидентската двойка“, каза Борисов по адрес на сегашните стопани на „Дондуков“2.

„Народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм“, коментира той изкачването им на Черни връх. „Аз мога да му предложа да направим лицеви опори на кокалчета“, продължи Борисов по адрес на Румен Радев. Борисов изрази негодуванието си от инициираната среща при президента по повод енергийната криза и растящи цени. Според него президентът е в предизборна кампания и това е ангажимент на назначеното от него правителство. „Много внимателно ще гледаме дали ще вземете пари за отразяване“, закани се Борисов.

„Има чудовищен скок на цените, държавата трябва да работи, има си премиер и министри, не виждам ролята на Радев в тоя процес, освен че назначи некадърни министри“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Ако е тази промяна, която е днес с тези цени, с тая инфлация, с тоя хаос, с провалена ваксинационна кампания, извинете, по-добре да сме партия на статуквото“, отсече той. И заключи, че България е на дъното като потъналия турски кораб край Камен бряг.