Апартаментите в „Младост“ догониха тези в центъра!

0
291
0000544466 article21
Снимка : БГНЕС Източник : Днес.бг

Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и квартали като „Манастирски ливади“ и „Витоша“ вече не спадат в категорията „бюджетни“, съобщи Imoti.net.

Традиционно „Дружба“ се смята за квартал, в миналото предназначен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове.

С времето обаче районът започва да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои огромни офис сгради, с близостта до метрото и летището,  кварталът стана привлекателен за ново строителство. Но и има голям избор между сгради от тип ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в „Дружба“ е около 1425 евро.
Метрото, което обхвана много големи части от „Младост“, изстреля цените до конкурентни с кварталите около центъра – достигат 2 000  евро за кв.м.

С 200 евро по-ниски са цените в другия край на София – „Обеля“. Предлагането на имоти там е малко по-плахо, в сравнение с други северни райони. В квартала преобладават панелни блокове, но има и много свободни пространства, които инвеститорите припознаха като възможност за строителство през последните 3-4 години.

В „Надежда“ цените варират между 1400 и 1600 евро. Кварталът има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния транспорт е така организирана, че да води до метрото.