Антон Тодоров категоричен: „Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП“!

1
1367
a t
снимка:днес.бг

Политическите скандали около внесения сигнал срещу кмета на Провадия и съмненията, че президентът подготвя своя партия, отвориха място за две гледни точки по повод политическата система в страната.
„Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация“, заяви в „България сутрин“ журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.
Според политолога Страхил Делийски пък всеки следващ кабинет е поставен в позицията да работи в ситуация на спорна легитимност и липса на доверие, без значение кой взима властта.
Притеснително щеше да е, ако това, което говори и прави Румен Радев, беше в контекста на една безпроблемна политическа система и висока степен на доверие към представителите ѝ“, смята Делийски.
По думите му, ако отнемем функцията на президента да се поставя на страната на гражданите срещу част от системата, „от Президентската институция нищо няма да остане“.
Антон Тодоров пък бе категоричен: „Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП“.
Бившият депутат от ГЕРБ вижда заявка за нещо повече от страна на правомощията на президента, като посочи мероприятията му с Корнелия Нинова, които били „част от стратегията на БСП“.
Коментарите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха вследствие на скандалите около внесения от ГЕРБ сигнал срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. След изнесени данни стана ясно, че той е похарчил 1 млн. лева обществен ресурс без обществена поръчка.
Другият въпрос, който разбуни духовете в политиката, бе категоричното мнение на ГЕРБ, че Румен Радев подготвя политически проект.


- Реклама -

1 коментар

  1. старите ергени няи работа и мислят глупусти. ако стария ерген вземе да плете 4орапи щее подобре и за него. щеима топли 4орапи .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук