24 C
Бургас
понеделник, май 17, 2021
- Реклама -
дом Култура Антиваксърите са в стрес! Опашките за ваксина са по-големи от ония за...

Антиваксърите са в стрес! Опашките за ваксина са по-големи от ония за банани при бай Тошо!

0
57026644 1011
Източник : Дир.бг

Дълги опашки се извиха днес пред пунктовете за ваксинация срещу коронавирус столичните болници ВМА и „Пирогов“ – по т.нар. „зелени коридори“. За имунизация обикновено се чака по около два часа.

„Зелените коридори“ заработиха от днес, 30 април, и по тях се минава на имунизация до 9 май.

На страницата на Министерство на здравеопазването може да се намери списъкът на временните имунизационни пунктове за гореспоменатия период на „зелените коридори“.

Прилага се главно ваксината на Pfizer/BioNTech. Но се поставя и втора доза от ваксината на „АстраЗенека“ на вече получили първата от нея.

На 29 април бе поставен и рекорд в броя на имунизираните – почти 27 000 души, като общият брой на получилите първа доза ваксина надхвърли 800 000.

Масова и бърза ваксинация трудно ще се прави през личните лекари само. Затова и смятам, че тези „зелени коридори“, които в момента ще действат в рамките на 10 дена, имат своето значение, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

За всички останали – съгласно фазите на Националния ваксинационен план и записаните чрез електронната платформа, достъпът е през централен вход на ВМА.                            https://youtu.be/b1jM6HI49ck


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук