Алкохолизирания ватник Медведев : „Трябва да навредим на Запада и на неговите граждани за да не живеят добре“!

0
66
768x4321 1
Алкохола не прощава на никой!

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова днес руснаците да се мобилизират, за да нанесат „максимална вреда“ на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщиха Ройтерс и БТА.

„Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензуриран епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила“, написа той в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

„Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето“, допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно „плашило“, чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост, заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

„Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина“, написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.


ADS