Ахмед Доган продължава с безобразията по морето! Властта спи ли?

1
13046
1590760769208411
Източник : Десант

Докато бургаската общественост е вперила очи в скандала с единствения път, който води до морето на нос Чукалята в парк „Росенец“, преграден за нуждите на сарая на Ахмед Доган, ето какво сътвори фирма „Хермес Солар“

Четириетажна постройка с неясно предназначение е вкопана в скалите на нос Чукалята, до плаж „Росенец – Север“. Сградата наподобява желязна кула. Стъклата й са затъмнени, за да не се вижда нищо вътре. Според запознати става дума за вип апартаменти, които са в процес на довършване.

Строителството на 20-метровото синьо здание е започнало тихомълком в края на летния сезон през 2018 година, спомнят си очевидци. През май същата година служебното Министерство на туризма даде на концесия за 15 години въпросната плажна ивица на „Хермес Солар” ЕООД.

Фирмата се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. По документи точно „Хермес Солар“ е собственик и на намиращия се в съседство палат, известен като „Сарая на Доган”.

Припомняме, че луксозният дворец, в който отмаря „елита“ на ДПС, бе построен с кредити от КТБ, а брега пред него – укрепен с държавни пари.

Общественият път до него пък е преграден с бариера и се охранява, а държавните имоти на брега са с отрязан единствен достъп по суша. Въпросният път влезе в новините и след пожара в резиденцията на Ахмед Доган, когато журналисти не бяха допуснати да минат през него, за да изпълнят професионалните си задължения.

Преди месец Общинският съвет в Бургас гласува за деактуването на пътя. Въпрос на време е той окончателно да стане частна собственост. Така Доган нацяло ще обсеби нос Чукалята, който е обект от стратегическо значение за националната сигурност.

На него преди години е имало военен секретен обект, служил за наблюдение на корабите, които се движат в българските териториални води. От носа се вижда военноморска база Атия, а по суша в непосредствена близост се намират Нефтеното пристанище и складовата база на „Лукойл – Нефтохим“.


Кой е дал разрешение за постройката в скалите, съгласувано ли е строителството с РИОСВ – Бургас, кой е разрешил разкопаването на плажа за полагането на тръби, които се отвеждат в морето, както и какво е тяхното предназначение – отговорите очаквайте в следващи репортажи.


- Реклама -

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук