Президентът Радев : Пълно затваряне на държавата няма да се допусне!

0
621
radev1
Източник : Фрогнюз

Животът, здравето, солидарността са основните ценности в обществото. Правителството прави всичко възможно да избегне най-тежкият вариант – пълно затваряне на държавата, на икономиката, на социален живот. Трябва да се търсят най-леките мерки, най-гъвкавите. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти.

„Ако има несъвършенства тази заповед, те ще бъдат изгладени от експертите, категоричен бе той. „Не виждам да се налагат промени в правителството. Очаквам министрите да помогнат на обществото да мине по най-лекия начин през кризата. Тези проблеми няма да се решат с агресия над министрите.

Призовавам всички да мислим за своите близки и да имаме чувство за отговорност. Зеленият сертификат не значи задължително ваксиниране – може и да са с писиар тест, може и да са преболедували“, коментира още президентът.

„Въпреки че съм в отлично здраве, аз съм ваксиниран. Направих това още през лятото. Не съм канил камери, не съм искал да правя спектакъл от това или политически пиар“, допълни държавният глава.

 


ADS