Задържаха пишлигар на АМ Хемус заредил за 300лв. дизел и избягал!

0
545
orig1 4
Източник : Дир.бг

24-годишен мъж беше задържан от полицията на автомагистрала „Хемус“ след като зареди гориво на бензиностанция за 300 лева и избяга без да плати. При проверката се оказало, че младият мъж няма и шофьорска книжка, съобщиха от МВР.

Минути след 10 часа тази сутрин автопатрул към областната дирекция се отзовал на сигнал за шофьор на лек автомобил, който след като заредил дизелово гориво за 300 лева на бензиностанция на магистрала „Хемус“ край вилна зона Зелин, потеглил без да плати.

Служителите на реда бързо засекли нарушителя и го последвали с включена светлинна сигнализация. Водачът не спрял и продължил да се движи по магистралата в посока София. След около 10-минутно преследване лекият автомобил е спрян в района на с. Жерково.

При извършената проверка униформените установили, че автомобилът е с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника. На задната седалка полицейските служители намерили и още един комплект табели – за друго превозно средство.

При извършената справка станало ясно, че шофьорът е от Враца и не притежава свидетелство за управление на МПС. На място е тестван за употреба на алкохол, пробата му е отрицателна. Той е задържан за 24 часа.


ADS