Нинова : Единствената ни цел в парламента е да гарантираме машинното гласуване!

0
49
1570609475 img 8692jpg1

Единствената ни цел тук е да гарантираме машинното гласуване и ще се регистрираме само тогава, когато се приемат тези текстове. Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се приемат. Не можем да легитимираме това мнозинство. Това каза пред журналисти председателят на ПГ „БСП за България“ Корнелия Нинова. Нинова направи коментара на излизане от сградата на Народното събрание във връзка с отказа на опозицията да се регистрира за днешното пленарно заседание.

Нинова коментира, че единственият отговорен в изпълнителната власт се казва Бойко Борисов. По думите й вече става бутафорно, но той не е дошъл нито за бюджета, нито за смяната на министри, нито за откриването на новия парламентарен сезон. „За него парламентът не съществува. Това е част от проблема и част от исканията на хората да има все пак разделение на властите“, коментира тя.

На въпрос, че все пак управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти могат да съберат необходимите гласове за кворум, Нинова посочи, че тъкмо така ще дадат още факти за обществото да види истината как се осигурява такова мнозинство – на един с концесия, на друг с друго. „Това ли е истинската политика, купуват гласовете на независими на „Воля“, вижте ги българи какво представляват“, коментира Нинова.

Нигяр Джафер от ПГ на ДПС коментира, че това е решение на групата да не се регистрират.

Според справка, предоставена от пресцентъра на парламента, в днешната регистрация не са участвали депутатите на БСП, а от ДПС се е регистрирал един човек. От управляващите от ГЕРБ са се регистрирали 85 при 95 по списък, коалиционните им партньори от Обединени патриоти са били 20 от 21 по списък. От групата на „Воля“ са се регистрирали двама от 12 по списък, а от независимите са се регистрирали четирима народни представители.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук