Евро сметки: Борисов дава избираемо място на СДС в Евро листата на ГЕРБ! Търси победа над БСП!

0
441
boyko i rumen
Източник : Днес.бг

ГЕРБ ще даде на СДС избираемо място в своята листа за изборите за Евро парламент, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на Съюза.

„Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата“, отчете министър-председателят след срещата.
„С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник“, върна се назад във времето Борисов.

Той отчете, че в СДС са убедени демократи и хора, „които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия“. „Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани“, каза още премиерът.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че при евентуално общо явяване на изборите за Евро парламент няма да има разпиляване на гласовете за ЕНП. „Ще продължим да работим в тази посока“, увери „синият“ лидер. Той подчерта, че това е първата среща между двете партии, но е констатирано, че те нямат различия по отношение на европейската политика.

„За нас от СДС, като най-старата формация член на ЕНП, сътрудничеството с най-голямата партия, член на ЕНП за Евро изборите, е нещо нормално и логично. Ще продължим да работим в тази посока. Предстоят и други срещи“, посочи още лидерът на СДС.

Както е известно, преди седмица лидерът на ЕНП Жосеф Дол призова партиите-членки на европейската дясна партия да работят заедно за Евро вота.


ADS