Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила! Не трябва да допуснем популизмът да вземе връх, отсече той.

0
849
цветанов
Източник : Флагман.бг

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията няма да наложи силово приемането на Истанбулската конвенция.

“След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането ѝ, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите“.
Това заяви Цветан Цветанов пред „24 часа“ по повод думите на шефа на народните представители на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, че именно той, а не премиерът Бойко Борисов, настоява най-много за приемането на Истанбулската конвенция.

двамата
снимка:свободно слово.бг

В неделя Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов дори заплашиха с падане на правителството, ако бъде ратифицирана конвенцията на Съвета на Европа срещу насилието над жени.

Лидерът на “Атака” оповести съмнения, че ГЕРБ подготвят депутати от НФСБ да не влязат в пленарната зала при гласуването, за да стане ратификацията по-лесно. И заплаши, че ще поиска изгонването на депутатите на Валери Симеонов от групата.

Според Сидеров, ако някой събори правителството, това ще е Цветан Цветанов, заради този подход и начин, „по който се опитва да прокарва неща, които не се приемат от народа“. “Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма”, каза още лидерът на „Атака“.

„Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх“, коментира в отговор Цветанов, цитиран от Днес.бг.
„Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане“, каза Цветанов.


ADS