Проф. Константинов: Правителството пада, ако ратифицираме Истанбулската конвенция.

0
784
михаил
Източник : Дир.бг

Ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана, правителството ще падне. България ще бъде първата държава, която ще отхвърли Истанбулската конвенция. Това каза проф. Михаил Константинов.
ГЕРБ осъзна реалността, направи крачка назад, надявам се да направи и останалите крачки, добави проф. Константинов. По думите му поведението на вицепремиера Валери Симеонов не е ефективно и не допринася за изпълнението на целите му. Той вреди на себе си, на правителството, клати държавата. Надявам се обаче, че нещата по тази линия ще се оправят, коментира проф. Константинов.Мисля, че референдумът е изходът от ситуацията с Истанбулската конвенция. Не помня такова разделение у нас от времето на падането на комунизма. Това разделение е изключително вредно и трябва да се намери някакъв изход, а няма нищо по-чисто от референдума. По-добре е да се мине през референдума, защото това ще спаси всички. В чисто юридически смисъл Истанбулската конвенция е много глупав, празен документ, заяви още проф. Михаил Константинов.

Управляващите трябва да са много глупави, за да се разпаднат сега, когато данните за икономическия растеж са добри и се усещат резултатите от икономическата стабилност, заяви политологът Първан Симеонов. Валери Симеонов пак си изтърва нервите, той изпада в някакво менгеме – оставката му искат либералните протестиращи, а и търпението на Борисов е на изчерпване. Ако Валери Симеонов оцелее сега, това ще е последният път, който подобно поведение ще му се размине, подчерта Първан Симеонов, цитиран от фрогнюз.
Борисов в момента е в изключително неудобната позиция да защитава джендър стилистиката. Съмнявам се, че и на самия него му харесва днешната ситуация, тъй като Борисов и джендър в едно изречение е оксиморон, каза още политологът.


ADS