Ледено пътуване: Над 10 часа с влак от София до Бургас! При -13°C!

0
1104
влак

Пътници във влака София-Бургас бяха блокирани три часа край Айтос в мразовитото време. Влакът им потеглил снощи малко преди 23 часа от Централна гара, а пътуването им до Бургас продължило над 10 часа.
Премръзналите пътници пристигнаха на гарата в Бургас към 8:30 ч. сутринта, след като от Бургас е бил изпратен дизелов локомотив, който да издърпа закъсалия влак.

Хората чакали три часа в купетата, а навън температурата е била -13 градуса.

„На нас нищо не ни обясниха, но това, което стана е, че влакът просто спря, парното спря, всичко спря“, сподели пред Bulgaria ON AIR момиче, пътувало във влака.

„Никой не дойде да ни обясни нищо, само накрая ни казаха, че ще получим обезщетение за това, че сме чакали два часа и половина, но никой не ни призна точната причина за това какво се е случило с влака“, допълни друга пътничка.

Машинистите твърдят, че е имало повреда в локомотива, но отстраняването ѝ не било в техните възможности. Наложило се е да се качват върху него, за да разберат каква е повредата, коментира Днес.бг.
От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че не е имало захранване в контактната мрежа и затова влакът е спрял, както и отоплението в него.
Междувременно потребител в социалните мрежи сподели във Facebook групата „Видяно в София“ кадри от друго мразовито пътуване с влак.


ADS