И Ангелкова си говори със Симеонов през медиите!

0
1000
ангелкова
снимка:дарикнюз.бг

Няма никакъв риск да се презастрои Пирин с втория кабинков лифт, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя отрече, че става дума за 48% застрояване – ставало дума за 2 процента, и то на спортни съоръжения.

За мен е изключително важно да се развиват всички зимни курорти – например Узана в Стара планина. Въпреки липсата на сериозна ифраструктура ние бележим ръст в зимния туризъм“, каза още Ангелкова пред bTV.

Министърът на туризма прогнозира още, че лятната почивка у нас ще поскъпне. Според нея добре е да се повишат цените, защото се е повишило качеството. Концесиите на плажовете ще се дават от Министерството на туризма.

Тя не знае откъде вицепремиерът Валери Симеонов има данни, че концесиите са дадени на определени групировки. От това изречение се прокрадва мисълта, че тия двамата май не си говорят.

„Ако има някакви съмнения, нека съответните органи да бъдат сезирани“, призова министърът на туризма, сякаш не работят в един Министерски съвет.

„Концесията е тази, която гарантира, че затворените комплекси няма да останат без плажове“, каза още тя, коментира днес.бг

„Ще има авиолиния директно от София до Пекин“, работим върху това, допълни Ангелкова.  Е сега вече ще трябва да учим китайски.


ADS