Дама е пилотът, потрошил самолет С-27J Spartan, МО крие!

0
942
спартан
снимка :фрогнюз

Миналата седмица министърът на отбраната Крпасимир Каракачанов оповести, че заради грешка на втория пилот военнотранспортният самолет С-27J Spartan от състава на ВВС е аварирал на летище Граф Игнатиево. Но скри, че този втори пилот е била дама.Прикриват я, защото има големи връзки в министерството и щаба на ВВС, съобщиха източници на Frog.
Припомняме, че заради инцидента на 19 януари ремонтът на  С-27J Spartan ще струва много скъпо, а и договор с италианската компания няма. Счупени са част от опашката, от крилото, засегнат е и единият двигател.

Въпросът обаче е друг – заради обучението на втория пилот, който има само няколко летателни часа като обучаем, се троши скъпоструваща техника. От МО и ВВС се опитват да прикрият инцидента, защото вторият пилот всъщност е дама… Една от двете дами във ВВС, толкова рекламирани като бъдещи пилоти на бойните изтребители МиГ-29. Но по решение на комисия във ВВС те са разпределени във военнотранспортната авиация. И по-добре, че ако бе станал инцидент с МиГ-29 с тяхно участие, оставахме без учебни изтребители.

Защо обаче се прикрива името на въпросната дама? Едно от двете момичета изобщо не е летяла досега на „Спартана“, поради семейни фактори, а другата, която прикриват… има солидни връзки в МО и ВВС.

Та точно това момиче наскоро кандидатства за двугодишно летателно обучение във Военен колеж в САЩ. Обучението се плаща изцяло от Американското посолство. Дали ако американците научат, че дамата има само няколко летателни часа за последните 2 години и е счупила техника за милиони, ще са толкова добре настроени или пък няма да я сменят с друг , питат опитни пилоти.

Тези дни очаквайте повече информация за ВВС и покупката на нови самолети и проведения конкурс за обучение в САЩ, съобщава фрогнюз.


ADS