ИЗВЪНРЕДНО! Сашо Диков хвърля оставка след продажбата на БИТ! Ето защо напуска именитият водещ!

0
934
диков
снимка : славишоу.ком Източник : Фрогнюз

Известният ТВ водещ Сашо Диков проговаря за намерението си да подаде оставка от БИТ ТВ, където беше програмен директор. Както ПИК писа, стана ясно, че телевизията е продадена от братя Вълневи на човек, близък до Красимир Гергов.

Сашо Диков потвърди продажбата на телевизията, но заяви, че зад сделката стои продуцентът Мирослав Янев. По информация на ПИК обаче зад него наднича Гергов.

“Все още не се знае какво става. В 11,30 ще има среща с новия собственик и ще разберем какво става и какво ще става, каза директорът и тв водещ Сашо Диков. Недоволството на досегашния собственик е от пазарната ситуация у нас, а не от резултатите ни”, допълни той и уточни, че става дума за липса на правила и инвестцията нямала възвръщаемост.

Едно проучване на БТВ сочи, че ние сме четвърти по доверие. При нас работят кадърни хора. Работили сме до сега при пълна свобода, коментира Диков. На въпроса за статуса на Нели Терзиева, която създаде телевизия БИТ, Сашо Диков коментира, че въпросите за Нери трябва да бъдат отправени към нея самата.

Запитан за отстранението на Люба Колезич, Диков посочи, че тя е допуснала два гафа- изнесла вътрешна информация и е злепоставила собтвеника.

Най- нормалното нещо което се прави в такива случаи и което ще направя е да се оттегля с г-н Вълнев, а новите собственици, ако имат нужда от мен, продължавеме или не продължаваме. Това нещо ми се случва за пети път. Както казваше Иван Славков, страшното е само  първия път. Не съм мислил къде да продължавам, посочи Диков на въпроса за следващите му действия, информира би нюз.

Пак казвам- за пети път ще ми бъде, от които три пъти ми се е случвало с телевизии да напускам. Само  едно прекратяване на договора с Нова телевизия, коментира програмния директор.

Диков изтъкна, че не познава новия собственик лично, а само по физиономия.

„Снощи г-н Вълнев ме инструктира първия човек, на когото да се обадя за продажбата на телевизията да е г-н Недялко Недялков. Вълневи са направили огромна транспортна фирма с над 1000 тира, която се оценява на стотици милиони. Може би да се окаже, че те са най- богатите българи въобще. Жалкото е, че тия хора които дойдоха тук и доказаха с най- добрите си желания, че искат да правят професионална, независима, коректна медия, трябваше така бързо да се откажат от намеренията си заради цялата тази джунгла, в която попаднаха”, категоричен бе Диков.


ADS