„За“ или „Против“? Поп изби два зъба на строител заради Конвенцията!

0
829
бит
снимка :офнюз.бг

Поп и строител се биха със столове в кръчмата в санданското село Джигурово. Инцидентът станал преди няколко дни, а свидетели на боя са десетина съселяни на участниците в схватката.
Попът Димитър Манджовски и строителният работник Иван Георгиев влезли заедно в селската кръчма и седнали да се почерпят по едно. Впоследствие обаче се хванали за гушите заради спор.
В началото започнали да водят спор „За“ и „Против“ Истанбулската конвенция, после дискусията им преминала в кавга и обиди на лична основа.
Попът вдигнал стол и ударил съселянина си по главата. По-младият строител му отвърнал със серия от крошета, но попът не се давал и също размахвал юмруци.
Десетината свидетели безучастно наблюдавали няколкоминутната схватка, но накрая се намесили и укротили побойниците.
„Ако е бил обиждан и изваден извън равновесие, възможно е, въпреки че е поп и трябва да бъде смирен, да се възпротиви и да не вдигне стол. И той е човек, и той има нерви“, каза съселянинът на двамата Стефан Илиев, цитиран от „Монитор“.
След подадения сигнал от кръчмаря на място пристигнал полицейски патрул от РПУ–Сандански.
При боя по-сериозно е пострадал строителят, на когото са избити два зъба. И отец Манджовски, и Георгиев са подали жалби в полицията, но строителят по-късно е оттеглил своята, информира Днес.бг.
Разследващите органи продължават работата по установяване причината за сбиването.


ADS