Димо Гяуров: Да не се окаже, че някой е създал скандала с ЧЕЗ, за да го изкупи държавата скъпо!

0
1176
димо
Източник : Фрогнюз

Сделката за ЧЕЗ не трябва да се допуска. Почти убеден съм, че няма да я има. Става дума за офшорни фирми с неясен капитал, категоричен бе бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.
Той подчерта, че не вярва на нито една дума на Гинка Върбакова, чиято фирма „Инерком“ спечели конкурса за закупуването на ЧЕЗ.

„Тя спомена, че няма никакви офшорки. Тъкмо обратното – всичко е офшорки“, отсече Димо Гяуров и допусна, че Върбакова вече е подписала споразумения за прехвърляне на дяловете на дружеството към въпросните офшорки.

„Въпросът е скандален, надявам се премиерът да ѝ каже, че това няма да се търпи. Държавата винаги е в по-силната позиция чрез множество лостове. Няма държава, която да не може да откаже всички свои банки да финансират подобна сделка. Има начин и купувачът да бъде отказан“, каза още Гяуров пред Bulgaria ON AIR.

Той предположи, че в случая или има някакъв заговор за източване на пари, или има тежко безхаберие от страна на държавата, тъй като по думите му темата е на масата от година – година и половина.

„Оставката на енергийния министър не трябва да бъде връщана назад. Основният виновник е енергийният министър“, отбеляза Димо Гяуров, цитиран от Фрог нюз.

„Да не се окаже, че някой ни е създал скандала, за да принуди държавата да изкупи ЧЕЗ скъпо?“, допусна бившият шеф на Националната разузнавателна служба.


ADS