Г-н Валентин Радев, ЧБМ! МВР ви поздравява и ви наблюдава!

0
1012
мвр
Източник:Днес.бг

Шефът на МВР Валентин Радев ще се окаже голям майтапчия на фона на всички скандали, които изживяваме в момента. За 1 март поздрави целокупния народ през профила си във Фейсбук с предупреждението: ”С честита Баба Марта, МВР Ви поздравява! Празнувайте и се веселете, но … не забравяйте, че МВР Ви наблюдава”.
Някои биха приели думите му като шега. Други – за не толкова удачна. Трети ще решат, че направо си е цинично. Ако на Радев му е до празник и до смях, на подчинените му им се плаче. И тази констатация изобщо не е преувеличена. Защото ако министърът реши да си поговори открито с полицаите, ще разбере, че ръководи служба, която не може никого да уплаши, още по-малко да респектира. Радев е в капан, защото зад гърба си има само страхливи хора, които са готови да лижат задници, само и само да си запазят местата. А на битка с такива не се ходи.
Равносметката от резултатите на МВР са отчайващи. Уж ченгетата били хванали убиеца и поръчителя на данъчния Иво Стаменов, починал няколко дни след като куршумите го застигнаха на столична улица на 19 декември м. г. След няколкодневно мълчание за акцията се оказа, че разследващите не са се добрали до заветните доказателства, които да пратят виновните заслужено в затвора. Сиреч, органите на реда са казали хоп, преди да са скочили. Не е за сефте, виждали сме, че и друг път са го правили. Уж тръгват в „гората” с голямата кошница, но се връщат с празна или в най-добрият случай – с полупразна. Шансовете да се разкрие случаят оттук насетне клонят почти към нула, казват експертите. Тези дето са на мушката, вече са предупредени и няма да стоят със скръстени ръце. Ще се постараят да заличат всичко, което би ги уличило за дръзкото посегателство, коментира Фрог нюз.


ADS