Гари Олдман грабна „Оскар“ за ролята на Чърчил

0
990

Гари Олдман грабна „Оскар“ за най-добра мъжка роля за ролята на Чърчил във филма „Най-мрачният час“.
Франсис Макдорманд стана най-добра актриса за филма „Три билборда извън града”.

Гийермо дел Торо спечели наградата за най-добър режисьор за „Формата на водата“.

Сам Рокуел спечели заслужено приза за „Най-добър актьор в поддържаща роля“ за играта му в „Три билборда извън града“. Той бе връчен от миналогодишната победителка в категорията „Най-добра актриса в поддържаща роля“ – Вайола Дейвис.

Там той изпълни ролята на полицая Джейсън Диксън, който в началото е грубиян, прибягващ до заплахи, но след това осъзнава, че трябва да се промени и да стане по-човечен и състрадателен, да започне да обича хората, да забрави за ненавистта, да се научи да прощава. Рокуел спечели за същия образ и наградата „Златен глобус“ за най-добра второстепенна роля, британската награда БАФТА и наградата на Гилдията на американските актьори в същата категория.

Без никаква изненада Алисън Джани спечели дългоочаквания си „Оскар“ за „Най-добра актриса в поддържаща роля“ за въплъщението си в жестоката майка на скандалната фигуристка Тоня Хардинг. Там тя изпълни ролята на ЛаВона Фей Голдън, известна в медиите и като Сенди Голдън, властната, болезнено амбициозна и тормозеща дъщеря си майка на скандалната фигуристка Тоня Хардинг. Истинската Голдън твърди, че няма нищо общо с персонажа, интерпретиран от Алисън Джани във филма, но истинската Тоня, казва, че превъплъщението на Алисън Джани е феноменално. Джани вече спечели за същата роля и Златен глобус за най-добра второстепенна роля, британската награда БАФТА и наградата на Гилдията на американските актьори в същата категория.


ADS