Волен Сидеров: Симеонов и Каракачанов, да се обръщат към мен, като най-опитен!

0
895
волен
снимка:новини.бг

Волен Сидеров увери, че ще направи всичко възможно коалицията на Обединените патриоти да се запази и да отидат заедно на избори.
„На нас ни липсва идейният поглед, прекалено много се разпиляваме в детайли. Да, туризмът е важно нещо, само че България не може да живее само от туризъм. Ние трябва да мислим за модерни технологии и за начин, по който хората, които са квалифицирани да не бягат от България“, заяви Сидеров пред bTV.
Той призова партньорите си Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да се обръщат към него по-често като най-опитния.мускетари
Той упреква колегите си от ГЕРБ също в липса на достатъчно консултиране, съветване и вслушване в коалиционния партньор.
„Ние може да сме по-малък коалиционен партньор, но моят натрупан политичски опит за тях трябва да е ценен. Ако те не го оценят, значи смятат, че са самодостатъчни“, каза Сидеров.
По думите му съдбата на управляващата коалиция  между ГЕРБ и Патриотите също зависи от всекидневните действия.
„Затова насочвам вниманието към идейни неща. Всяка седмица трябва да излизаме първо тримата лидери на Патриотите с пресконференции, в които да казваме: Тук свършихме това, смятаме да се направи еди какво си. Трябва да насочим поглед към идейните неща, към това, което е важно да се върши. Имам усещането, че се работи на парче, ден за ден, няма идеология“, отбеляза той.
Сидеров коментира и оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.
„Не знам дали е укоримо да познаваш някой, който е в бизнеса, освен ако той не е направил закононарушение. Всеки познава някого. Познавам всички бизнесмени, повечето банкери, интелектуалци, какви ли не хора. Ако заради всяко познанство трябва да се самоукорявам“, заяви лидерът на „Атака“.
И допълни, че Патриотите нямат претенции към поста на енергиен министър, но самият той би могъл да посочи подходящи за поста хора, но не пожела да разкрие имена.
По думите му премиерът Бойко Борисов е готов да смени някой от министрите си, когато вижда, че това може да навреди на правителството, на партията му и на целия имидж, коментират от Днес.бг.
„Премиерът Бойко Борисов разви качества през годините, натрупа опита, който вече му позволява да балансира по-добре, а това е много важно за един държавник. Успя да спечели доверие и одобрение в международен план, защото България обикновено е била пренебрегвана, сега като че ли е по във фокуса, разчита се на България като фактор“, отбеляза Волен Сидеров.


ADS