Внимание: Пияни и надрусани зад волана!

0
903
пиян

За времето от 13.02. до 20.02. т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър, са съставени 3 акта на водачи за употреба на алкохол, 3 акта за шофиране без книжка и 4 акта за управление на МПС без гражданска отговорност.

На 20.02.т.г. в Районно управление – Сунгурларе е образувано бързо полицейско производство срещу : 35 годишния Р.М. от с. Прилеп за това, че около 22.29 ч. на същата дата в с. Прилеп управлявал лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация – 2,03 промила, което според Боцмана е 5 ракии и 2 бири. Р.М. е фирканзадържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.02.т.г. около 15.15 ч. в района на бензиностанция Шел в к-с Зорница за проверка е спрян водач с неадекватно поведение, управляващ л.а. Рено Лагуна, с бургаска регистрация – установено е, че това е : 39 годишния Н.П. от Бургас, чието свидетелство за правоуправление е отнето, а същият шофира в едногодишния срок от наложено му административно наказание. Н.П. е регистриран за притежание на наркотични вещества, но категорично отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества или даде кръв за химичен анализ. Съставени са му три акта по закона за движение по пътищата – за управление на МПС с отнета шофьорска книжка, за отказ за тестване с техническо средство за употреба на наркотични вещества и за липса на задължителната застраховка Гражданска отговорност. Н.П. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.02.т.г. около 17.40 ч. на бургаската улица Янко Комитов, в района на пешеходната пътека до Тих труд, л.а. Ауди 80, с бургаска регистрация, управляван от 48 годишния Н.Я. от с. Росен, общ. Созопол, отнема предимството и блъска пресичащия по пешеходната пътека пешеходец – К.Л., 46 годишен от Бургас, който със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

Част от народа продължава да пие, да се дрогира и да сяда зад волана. Май, ще трябва да се мисли и за по-сериозни мерки. А, бе, писах аз, че с тия момчета може да се построи магистралата Бургас -Варна, (в нашата публикация: Бой, или на магистралата), ама още не са ме чули. И това време ще дойде.

Капитан


ADS