Българи в Англия роби във ферма за цветя!

0
1138

Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Южна Англия. Това е било установено след акция на полицията в Корнуол в съдействие със службата за борба с нарушения на трудовите права, предаде днес Би Би Си, цитирана от БТА.

цветя
Ферма за цветя

Арестувани са двама мъже по подозрение в престъплението „съвременно робство“, а трети е задържан като ръководител на криминалната банда.

Властите били обезпокоени от начина на живот на имигрантите и условията на труд. Във фермата била извършена проверка, която довела до полицейската акция. Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата пристигали около 200 човека – литовци, румънци, българи и поляци. Ти били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

От полицията коментираха, че случаят е изключителен поради големия брой засегнати. Освободените са настанени в специално създаден приемен център, където им се оказва хуманитарна и правна помощ.

В помощ на полицията са представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи, информира днес.бг.
Посолството ни в Лондон е отправило запитване до британските власти по повод изнесената в медиите информация, но до момента не е получен отговор.


ADS