Ж. Табаков : Управляващите прекъснаха диалога с гражданите!

0
295
zhivko tabakov
снимка :дарикнюз

Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата!

Точно  13 340 души са положили своя подпис в подкрепата на искането за отпадане на”Зелената зона” през почивните дни в Морската градина, съобщи на извънредна пресконференция общинският съветник и общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, който бе инициатор на подписката.

„Количеството на подписалите се хора е много по-голямо от мнозинството в Общинския съвет. Това е пряката демокрация, тя е барометър на общественото мнение, което на практика обезценява мнението на една шепа хора, седнали зад банките в местния парламент”, заяви общинският съветник.

Табаков сподели, че с подписката е бил разбит митът за искане на „Зелена зона” от живущите в к-с „Лазур”, а много от хората изобщо не са знаели за решението на мнозинството от декември 2017 г.

„Прекъснат е диалогът с гражданите. Има дефицит на млади хора в работоспособна възраст. Голяма част от бизнеса в града е слаб и зависим – няма потребление, няма реални приходи. Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата и общественото мнение, защото то „говори” и има какво да им каже. Напоследък поставя много наболели въпроси. Работата на местните парламентаристи не се изчерпва само с изказвания от трибуната”, посочи още Живко Табаков.

Табаков прикани на утрешната сесия, когато ще се разглежда предложението за частично отпадане на зоната, общинските съветници да послушат гласа на обществеността и да не оправдават въвеждането на „Зелената зона” с измислени аргументи.

Подписката срещу „Зелената зона” през почивните дни започна на 29 март и продължи до 22 април. От „Движение България на гражданите” се обявиха за свободен достъп до плажа, равнопоставеност на бизнеса, изграждане на повече паркинги и развитие на туризма.                                                      Габриела Гоцкова.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук