Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие Той не желаел атаките срещу него да влияят на кабинета!

0
porozhanov ostavka
Източник : Днес.бг

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.
Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.
Порожанов пропуснал да си напише заплатата в декларацията

В края на миналата седмица стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, стана ясно от съобщение публикувано на сайта на Комисията.

В декларацията си Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Той обаче е декларирал пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице.

Самият министър коментира, че несъответствието в декларацията му за имущество и интереси за 2018 г. е в резултат на технически грешки.

Като такива той обясни и неправилното попълване на графата в декларацията, където се посочва дали да бъде публикувано името на жената му. „Аз съм семеен с брак, а това беше графа за фактическо съжителство. Подал съм заявление до КПКОНПИ да публикуват данните“, каза Порожанов.

Той отрече синът му Антоан да е свързан по какъвто и да било начин с къщите за гости, каквато информация се появи преди седмица в публичното пространство.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук