Зеленски : Ако имахме нужните оръжия, вече щяхме да сме приключили войната!

0
15
zelenski otseniavam podkrepata balgariia 9791
Източник : Фрогнюз

В свое обръщение украинският президент Володомир Зеленски заяви, че ако Украйна имаше достъп до по-добри оръжия, „сравними с тези, използвани от Русия, ние вече щяхме да сложим край на тази война“.

Президентът Зеленски каза още, че „във всичките ми интервюта и преговори с лидери на демократичния свят е несправедливо, че Украйна все още е принудена да иска това, което нейните партньори съхраняват от години“.

Той коментира, че ако тези страни разполагат с оръжията и боеприпасите, от които Украйна се нуждае, „техен морален дълг е да помогнат за защитата на свободата, да спасят живота на хиляди украинци“.

Освен това държавният глава добави и че ако страната му получи оръжията, които са ѝ обещали през следващите седмици, това ще спаси живота на хиляди хора.

От думите му става ясно, че интензивността на руските обстрели в Харков, в Донбас и в Днепропетровска област се е увеличила, дори срещу цивилни структури.

„Съдбата на десетки хиляди жители на Мариупол, които бяха преместени в контролирани от Русия територии, е неизвестна“, каза Зеленски.