Валери Симеонов : Какви оставки, Борисов остава, правителството – също!

0
300
1574242779 mg 2600jpg1

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за Нова телевизия Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт“, категоричен бе Симеонов.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. За подобна хипотеза говори вицепрмиерът Томислав Дончев по-рано днес.
Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот“, добави още Симеонов.

„Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях““ посъветва лидерът на НФСБ.

Коалиционният съвет се събра днес, за да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г.

Борисов обаче подчерта вчера, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори – Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.                                                                                                                                                                                                         Капитан : С една дума, тия продължават да ни правят на маймуни!


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук