В събота в Бургас нежните китки и патриотичните лъвове, ще кръстосат кожени саби!

0
gey parad

Очаква се в събота в Бургас  да се кръстосат кожени саби между нежните китки и патриотичните мачовци! То добре, че полицията, ще е там, щото иначе прайда може да запее “ Пляс, пляс педалите“, а да им отговорят с : „Пляс, пляс шамарите“!pedali

Още повече, че лично аз не очаквам нежния прайд да е многолюден! По-многолюден май, ще е  прайда на „лъвовете“, а най-много както винаги, ще са сеирджиите! Някои, ще кажат : Егати демокрацията, смениха манифестацията на 9-ти септември и 24-ти май с голо дупе и бай…до край!  Ето и официалното писмо покана на организаторите :

„Уважаеми дами и господа, скъпи приятели!

Наближава предстоящото събитие „Бургас Прайд“, което ще се проведе на 15 ти май  в събота.

Всеки в Европейския съюз има право на равно третиране.
Ето затова Европейската комисия  в ЛГБТИК стратегия за равенство 2020-2025 отбелязва:

lesbiyki
Остров Лесбос

Стратегията бележи нова фаза в усилията ни за насърчаване на равенството между ЛГБТИК хората, като същевременно продължава да се фокусира върху приоритетни области.

Той определя поредица от мерки за засилване на действията, за интегриране на ЛГБТИК равенството във всички области на политиката и за подпомагане на издигането на гласовете на ЛГБТИК малцинствата.

Целта му е да обедини държавите-членки и участниците на всички нива в едно общо начинание за по-ефективно справяне с LGBTIQ дискриминацията до 2025 г.

Каня всички  които застават зад правата и достойнството на човека, за да  постигнем истински напредък по отношение на равнопоставеността.

Очаквам Ви  в събота на 15 ти на първия порода си „Бургас Прайд“., на пл. Тройката (зад паметника на Альоша)  с начален час 16:00

Пожелавам Ви, прекрасен ден!“   А ето и позицията на патриотичните организации :

„Да защитим традиционните семейни ценности“ под това мото се организира шествие, което ще се проведе на 15 май на площад „Тройката“. Проявата е в отговор на обявения за същото време и на същото място – „Бургас прайд“. Това обявиха на пресконференция от Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/, в нея се включиха и ПП „Възраждане“ , Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи“, фeйсбук „Групата на групите“.3af85db25b3bd3b254f13a1165c9cf651

„Надяваме се парада да не се проведе! Нямаме нищо против различните, но никой няма право да демонстрира сексуалната си ориентация на обществени места. Към нас има провокации, обиди и заплахи, с което да се провокира агресията ни, но ние игнорираме тези неща!“, каза Мартин Пенчев. Той коментира, че след като толкова различни организации се обединяват срещу подготвяния гей парад, значи наистина проблема е голям.

„Всяко наше действие е провокирано от апатията на институциите и от бездействието на властимащите. Ние нямаме нищо против всеки да се обича, с който прецени, но това трябва да да се случва в домашни условия и никой няма право да развращава младото поколение.“, посочи Звезделина Каравелова от ПП „Възраждане“.

Против провеждането на подобно събитие се обявиха и от най – старата обществена организация в Бургас – Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи“. „В събота ние ще участваме в шествието против гей парада. Въпреки че нашите членове са възрастни хора, те са категорични, че ще се включат, за да защитят ценностите на нормалното семейство!“, посочи председателят Тодор Ангелов.

Ще дойдем да гледаме. Все пак такъв сеир в Бургас се организира за първи път и аз мисля, че ще е за последен!                                                             Капитан.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук