В Кремъл се насраха заради Леопардите!

0
74
a8791b1b6c5e9110d0be3341a39c789e peskov nov1

Голям сюргюн тресе Кремъл! Новите ракетни установки Пейтриът бронираните машини от САЩ за пехотата а сега и тежките танкове Леопард свиха топка в стомасите на ватенките! Колкото и да реват колкото и да плашат демократичния свят те са наясно с едно : Тази тежка артилерия и техника са за техните глави! Ама то като си природно тъп и безумно нагъл няма как да не се навреш на кукуруза! Ето как зашеметените ватенки неадекватно реагират :

Русия предупреди, че украинският народ ще пострада, ако Западът изпрати танкове в подкрепа на Киев, съобщава „Ройтерс“.

Коментарът на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков идва на фона на продължаващата дискусия дали на Украйна ще бъдат доставени германски танкове „Леопард“.

По време на преговорите миналата седмица в Германия САЩ и техните съюзници не успяха да убедят Берлин да предостави своите бронирани машини „Леопард“ на Украйна – ключово искане от Киев за борбата му срещу руските сили.

Берлин заяви, че ще действа бързо, за да позволи на съюзниците да изпратят своите танкове „Леопард“ на Украйна, ако бъде постигнат консенсус. Дори това уверение обаче изглеждаше неубедително.

Полша иска официално разрешение да изпрати германски танкове в Украйна

Варшава намеква, че би действала и без разрешение-коментира Нюз.бг!

Запитан по този казус, Песков посочи, че разногласията в Европа относно това дали да се предоставят танкове на Киев, показват, че има нарастваща „нервност“ в НАТО.

„Но, разбира се, всички страни, които участват – пряко или косвено, в напомпването на Украйна с оръжия и в повишаването на нейното технологично ниво, носят отговорност (за продължаването на конфликта)“, подчерта той.

Основното е, че украинският народ ще плати цената за цялата тази псевдоподкрепа, категоричен бе Песков.

По-рано днес министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки заяви, че страната му може да изпрати танкове „Леопард“ в Украйна като част от коалиция от държави дори и без разрешението на Германия.

Германия няма да застава на пътя на Полша да изпрати своите германски танкове „Леопард 2“ в Украйна, увери на совй ред германският външен министър Аналена Бербок в неделя в интервю за френския телевизионен канал LCI.