В ИТН цари безхаберие! Балабанов призова Нинова незабавно да върне мандата! Ива Митева: Ако Христо Иванов поиска прошка, може да направим последен опит!

0
270
95451141
Източник : Нюз.бг

„Ако Корнелия Нинова има достойнство, трябва да върне мандата още в понеделник“. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Той бе категоричен, че партията му няма да се върне на масата за преговорите.

Балабанов определи като „пълни глупости“ твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат.

Ако Христо Иванов поиска прошка от ИТН, хората на Слави ще видят дали „може да направят последен опит нещо да се поправи“. Това заяви Ива Митева от ИТН пред БНТ.

Преди това от „Има такъв народ“ заявиха, че няма вариант, при който да се върнат на масата на преговорите.

БСП ще се бори до последно за съставяне на правителство

Ако левицата види, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребява и ще върне мандата

Първо трябва всички да се извинят, защото ние виждаме… и това беше нашата реакция в петък, че те не са си научили урока. Те не разбраха нашите знаци, защото заради това, заради което ние излязохме от коалицията, беше именно това задкулисие, с което те работят. Те винаги бяха 3 срещу 1 – нито чуваха нашите професионални възражения, нито искаха да се консултират с нас предварително. Винаги ние бяхме пред свършения факт„, обясни Митева.