Тръмп очаква да бъде арестуван във вторник!

0
256
tramp1

Бившият американски президент Доналд Тръмп, който е обект на разследване в страната си, обяви, че очаква да бъде арестуван във вторник.

Притесненията си Тръмп сподели в социалната мрежа Truth Social, която беше основана от самия него. Той твърди, че решението за ареста му е взето от прокуратурата в Манхатън, която определи като „корумпирана и политизирана“.

Експрезидентът не уточнява за какво очаква да бъде арестуван. Само твърди, че обвиненията се базират на „стари и напълно опровергани измислици“. И завършва поста си в мрежата с апела: „Протестирайте, нека да си върнем нацията!“, пише още „Сега“.

Юридическият екип на Тръмп отдавна се подготвя за възможността той да бъде обвинен. Бившият президент е разследван за незаконни дарения за кампанията му, нерегламентирана намеса в изборите, както и за това, че е държал секретни документи в дома си, след като напуска Белия дом.

А прокуратурата в Манхатън, която той визира в поста си, проучва твърденията, че Тръмп е платил на порнозвезда пари, за да си осигури мълчанието й за връзката им.