Тиква срещу каскет : Кървава задкулисна война изправи един срещу друг доскорошни ортаци!

0
30
podlost11
Източник : Фрогнюз

Батални сцени от кървава задкулисна война между политици и някои висши магистрати у нас се разиграват в момента. Това е и една от причините да се бави и формирането на правителство. Засегнатите олигархо-мутренски кръгове изчакват развоя на събитията, опитвайки се да се дистанцират или да минимизират щетите.

Довчерашни съратници и партньори в заговори и далавери, сега са изправени едни срещу други. Папки с компромати и документи летят към чужди служби и централи, институции и комисии.

„Тиква срещу каскет“ е най-бруталният сблъсък в тази война, който ще промени хода на събитията в страната, кометираха пред Фрог нюз политици и дипломати. От това, как ще завърши тази подмолна война до голяма степен зависи и доверието на партньорите ни в НАТО, ЕС и останалия свят. Важни ще бъдат и реакциите на партии, политици и най-вече на обществото.

Шестте милиарда, които България има да получава по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, в голяма степен зависят от изхода на разбушувалата се буря под повърхността на събитията, които се случват в страната.

Очаква се развръзката да стан ясна до две седмици. Събитията назряват и страните са изнервени до крайност, което личи и по някои техни публични реакции и нападки една към друга.

В политическите и бизнес средите немалко хора са наясно с екшъна по оцеляване, но малцина се осмеляват да коментират. Според тях, който и да се окаже победител, последствията и за двете страни ще са катастрофални. Но пък твърде положителни за обществото и страната.

Между другото, много интересно е да се наблюдават реакциите на медиите, свързани с доскорошните ортаци. Ще почнат да отричат и да тръбят, че това са инсинуации и манипулации. Когато обаче фактите лъснат официално, ще настъпи шаш и паника. Много интересни сцени ще има, не се съмнявайте.

                                                                                                  Фрог нюз