Тези продължават нагло да ни правят на маймуни за горивата! Затова, ще си отидат!

0
284
goran i tsvetan

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.
Така ли? А Кой въведе данъчните складове и гаранцията от 20 милиона с, която изхвърлихте дребните търговци от вноса и осигурихте монопол на олигархията?
Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. „Цените у нас следват тенденцията в света“, поясни той.  Абе, Горанов-тенденцията е конкуренция, а не монополизъм!
По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намаления в следващите месеци през 2019 г.
Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика. Когато някой се прави на заспала лисица си е негова работа, но когато се опитва да прави българите на маймуни аз изкарвам истината! Ето я в коментара на бизнесмена Тодор Георгиев :

„Олеле, олеле… Върнах на запис знаменателното ( такова е, заради 20-те минути върховни неверни глупости, леещи се от екрана) интервю по Нова на

todor georgiev
снимка : Дарикнюз.бг

Ревизоро.Депутат и законотворец.
Малко верни неща:
-Цената на репера брент ( $72) е в низходящ тренд и днес.
-Високите цени на горивата са резултат от монопола на Лукоил, установен от герберастията с последните промени законите. За да внесеш деривати, трябва да имаш одобрен митнически склад, банкови гаранции и прочие , което те набутва авансово с 20-тина милиона. Къде по лесно е, да купуваш 88 октана от рафинерията (през дистрибуцията на Лукоил България на Златев) и да го кръщаваш с добавки.
-Рафинерията работи основно със сорт урал, който е десетина долара за барел по евтин от брент. ($61)
-Лукойл доставя суровия петрол ексклузивно през дъщерната си фирма в Швейцария Литаско , която доставя по дебелата цифра, с 30-40% марш над борсовата цена
-акцизите са ЦЕЛЕВИ специфичен данък, който в демокрациите се харчи стриктно по предназначение ( в недемократичните-по волята на пашата) ; Акцизът от горивата – за пътна инфраструктура; от алкохол и цигари-за здравеопазване. Никакви пенсии, никакви на любимия кмет, що най-хубаво ми целува задника, никакво повшение на заплатите на ачкаканите от безбройните бюджетни службички. ЦЕЛЕВО.
Аман от малограмотни, раздаващи акъл през медиите…!“                                                  Надявам се след този коментар Горанов, Цветанов и вся  остальная дружинка да спрат с опитите да ни пращат за зелен хайвер, защото ще ги пратим в опозиционния   кулоар!