Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени!

0
63
tezhka avtobusna katastrofa turtsiia 14 141[1]
Фрогнюз

По данни на Генералното ни консулство в Одрин вчера автобус с българска регистрация, който е пътувал в посока от Истанбул за Добрич, се е преобърнал на около 50 км от ГКПП “Дерекьой” (Малко Търново), на територията на област Къркларели.
„Инцидентът става около 12:15 ч. 10 мин. след това са пристигнали медицински екипи, жандармерия, полиция и пожарна. 14 души са пътували, от тях 11 са ранените – двама са в тежко състояние, двама са със средни телесни наранявания и 7 души са с леки“, обясни Борислав Димитров.

В автобуса е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани, единият от които е шофьорът на автобуса. 11 от пътниците са пострадали и са приети в болницата в Къркларели. Състоянието на двама от тях е тежко.

Уточнява се, че при инцидента са пострадали туристи от Мексико, Колумбия, Бразилия, Боливия, Уругвай и Аржентина. Съобщава се също, че пожарна кола, която е изпратена на мястото на инцидента..

„От ранените и пътуващите има двама български граждани. Единият е с леки наранявания, прегледан е и е напуснал болничното заведение, а за другия няма информация да е ранен или настанен в болница“, заяви генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

Генералният консул допълни, че причините все още се разследват. „Това, което се съобщава е, че шофьорът е загубил управление, ударил се е в крайпътна табела и се е преобърнал“, казва той.

 


ADS