Т. Йорданов : Ще се опитаме да превърнем тезите от поста на г-н Трифонов в стратегия на правителството!

0
11
toshko yordanov novatv1
Източник : Нова тв.

Аз, като гражданин, напълно споделям позицията на г-н Трифонов. Имам усещането, че хората от ПГ и симпатизантите на ИТН я споделят. Ще се опитаме да превърнем това в стратегия на правителството. В изказването на г-н Трифонов имаше изискване за спазване на договора.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. Думите му са по повод позицията на лидера на партията Слави Трифонов относно отношенията ни с Република Северна Македония и условията, които България трябва да постави, за допускане на съседката ни в Европейския съюз.

По думите му има мек международен натиск за промяна в Българската позиция: „Отдавна отговаряме на изискването за Шенген и падане на визите за САЩ. Крайно време е те да постъпят партньорски“.

„Убеден съм, че по-голямата част от българите споделят изказването на г-н Трифонов. Аз не мисля, че някой би недоволен, ако паднат висите за САЩ“, категоричен бе Йорданов.

В коментар за пандемията от коронавирус, той обясни: „Това е вирус. Нито една от мерките не върши работа. Вирусът се разпространява независимо дали носите маски, слагате 5-та и 6та доза или носите амулет под формата на зелен сертификат“.

Йорданов добави, че е склонен да се довери на проф. Чорбанов: „Има различен подход. Във Великобритания има по 200 000 на ден и н е въвеждат мерки“.

„И да се затворим пак ще има голям ръст на заболяване. Тук е въпрос на организация. Мисля, че организацията можеше да бъде друга още от лятото насам“, смята Йорданов. Той посочи като проблем недоброто оптимизиране и прекъсване на плановите операции.