Свиха платната : Русия уточнява, че не иска конфликт с НАТО и САЩ и не заплашва с ядрена атака!

0
223
768x4321 10
Източник : Нюз.бг

Не е в интерес на Русия да има открит конфликт със Съединените щати или НАТО. Това заяви на конференция руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от „Ройтерс“ и „Интерфакс“.

Той изрази загриженост относно настоящите отношения на Москва с Вашингтон и Алианса, отбелязвайки, че те са на „почти нулево ниво“.

По принцип Америка е неспособна да преговаря и заедно с редица страни от НАТО директно насърчава Киев да прехвърли военните действия на наша територия с намерението да се бие до последния украинец, за да доведе Русия до стратегическо поражение, заяви Рябков.

Капитан : Това е най-нагла лъжа! Точно обратното-НАТО забрани на Киев да използва Хаймарс на територия извън Украинската!!!

Той подчерта, че Москва не заплашва никого с ядрени атаки, а по-скоро предупреждава за рискове от намеса във военната й операция в Украйна.

САЩ съзнателно намаляват ядрения праг, създавайки заплаха за националната сигурност на Русия, посочи министърът.

Надяваме се, че администрацията на Байдън също е наясно с опасността от неконтролирана ескалация на конфликта в Украйна, допълни той.

По-рано днес стана ясно, че Съединените щати са предупредили ръководството на Русия за тежките последици от евентуално използване на ядрено оръжие.

Американски служители разкриха, че Държавният департамент на САЩ е осъществил лична комуникация с Москва, но не уточниха кой е доставил съобщенията или обхвата на тяхното съдържание.

Не става ясно дали Съединените щати са изпратили някакви нови послания в часовете, след като руският президент Владимир Путин отправи последната си завоалирана ядрена заплаха по време на реч, обявяваща частична мобилизация рано в сряда, но високопоставен американски служител каза, че комуникацията продължава последователно през последните месеци.