Според Валери Симеонов : Антон Хекимян и Венелин Петков са взимали пари от Васил Божков, за да го прикриват!

1
1
822 189164 1 wide1

Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков“ – с тези думи лидерът на НФСБ, бивш вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеоновкоментира де факто думите на американския посланик в България Херо Мустафа, че САЩ скоро ще обявят имена на още санкционирани за корупция българи, при това по Закона „Магнитски“.

Специалният американски закон е насочен срещу чужди държавни чиновници, които са прикрили големи случаи на корупция, включително чрез заплаха срещу източници, готови да дадат разкрития.Попитан от БНТ дали не се опасява, че следващото име на санкциониран след съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов ще е на политик, Симеонов отвърна с думите: „А защо не телевизионен водещ?“. След това той изброи имената на водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян и директорът на информационната част на частната телевизия Венелин Петков, а причината да го стори беше разказът на собственика на Efbet Цветомир Найденов.

Найденов заяви и пред самата bTV, че още през декември е говорил с Хекимян и Петков за това, че бил заплашван с убийство от Васил Божков, но телевизията тогава не излъчила нищо и той отишъл в прокуратурата.

Симеонов заяви, че по Наказателния кодекс всеки, който узнае за възможно престъпление, трябва да подаде сигнал. Но попитан дали знае със сигурност, че Хекимян и Петков не са подали сигнал, бившият вицепремиер призна, че не е проверил, но знаел със сигурност – обаче заяв


- Реклама -

1 коментар

  1. Абе, не знам за тия двамата, но политици има в играта със сигурност!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук