След наглото и безмозъчно нападение на циганите от Войводино, сега, ще им съборят незаконните къщи!

5
mangali
снимка:булнюз.бг илюстрация

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде България Он ер.

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя – на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.
Капитан : Да би мирно седяло, не би събаряне на къща видяло!

- Реклама -

5 КОМЕНТАРИ

  1. СЕГА НЕКА САМИ ДА СИ САБОРЯТ КОПТОРИТЕ!ЗАЩО ОБЩИНАТА ДА ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ТАЗИ ИЗМЕТ!ПОД СТРОЙ И НА ОБЕКТА!НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ!ТЕ СА УБИЙЦИ!!!

  2. Ако и българите бяхме задружни като циганите , нямаше да има такива ситуаций

  3. Жандармерията пази циганите.До кога ще гласувате за тиквата Бойко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук