Синът на говорителя на Кремъл : Ще отида запас, ако лично Владимир Владимирович ми каже!

0
46
peskov sin21

”Ало, Николай Чоулз ли е? Синът на товарищ Песков, моят личен говорител?” Отсреща: ”Кой пита?” ”Владимир Владимирович съм, президентът на Руската федерация. Вчера обявих мобилизация и искам да те поканя да се присъединиш към запасните на фронта в Украйна. Така да се каже, да дадеш положителен пример…” Отсреща: ”Владимир Владимирович, щом знаете, че съм Песков, знаете и колко нередно е да съм там. Но ще помисля…”

Възможно ли е да се е състоял този разговор? Наистина подобен разговор е проведен със сина на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Николай вчера. Обадил му се е Дмитрий Низовцев от Ютуб канала Popular Politics и се е представил като служител на военно окръжие. Той е помолил Николай Чолес/Песков да се яви на следващия ден в 10 часа за медицински преглед и оформяне на документите за заминаване на фронта в Украйна. Разговорът се е провел на живо и е излъчван в реално време.

„В 10 сутринта, разбира се, няма да пристигна утре …! Ако знаете, че съм г-н Песков, трябва да разберете колко не е редно да съм там. Накратко, ще реша това на различно ниво “. Това е отговорът на Песков-младши. Това съобщава сайтът „Медуза“.

В края на разговора Низовцев уточнява, че мобилизацията е по нареждане на президента Путин. На което синът на Песков отвръща: „Ако Владимир Владимирович ми каже, че трябва да отида там, ще отида там“. На възражението на „военния комисар“, че президентът не може да пита всеки редник за това, събеседникът каза: „Аз не съм редник… Това е безполезен разговор“.

Дмитрий Песков по-късно призна, че е проведен такъв разговор. Той обаче смята, че части от разговора са изрязани. Журналистът Низовцев обаче поясни, че излъчването е било директно.

Низовцев провел подобни разговори и с други синове на хора от кръга на Путин. Синът на премиера Михаил Мишустин – Алексей, например отговорил на „военния комисар“, че учи в магистърска програма във Висшето училище по икономика, а преди това е завършил военния факултет на Московския държавен технически университет „Бауман“. Според Алексей „все още не е възникнало желание да се бие“ и „все още не е необходимо“ да се записва като доброволец.

Капитан : Нещо синчетата на Кремльовските началници се скатават от мобилизацията! Плоха товаришчи-плоха!