Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре! Щепоиска нови преговори с ГЕРБ! Видео :

0
валерко
снимка::капитал.бг Източник : Днес.бг

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на „Обединени патриоти“ – ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

„Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат“, обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

„България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде „зад завесата“. Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица“, обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.                            https://youtu.be/wN9r-RUJH1I

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук