Симеонов и Марешки се жалват от „неподходящото“ си изображение!

0
10530781

Координаторът на партия НФСБ в Пловдив Костадин Гаров официално е подал в 16 Районна избирателна комисия искане за сваляне на неправомерно според него поставен билборд, съдържащ неподходящи изображения, след разклона на пътен възел „Цалапица – Съединение“ на магистрала „Тракия“, предаде Plovdiv24.bg.

На билборда са Валери Симеонов и Веселин Марешки, а надписът гласи: „Ако все още не сте отвратени от политиката, извикайте неволята с коалиция Магарешки-Винкел“.

В жалбата се твърди, че изображението на билборда е в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и нарушава добрите нрави и морал, както и уронва авторитета на личността. Към сигнала е приложено изображение на визирания в сигнала билборд, както и са посочени координати на неговия собственик.

Районната избирателна комисия, след като разгледа жалбата и се запозна с предоставения снимков материал установи, че местонахождението на въпросния билборд се намира на територията на община „Родопи“, която е в териториалния обхват на РИК 17 – Пловдив област, но в имот публична държавна собственост тъй като попада в обхвата на трасето на автомагистрала „Тракия“.

В този смисъл РИК-16 не е нито териториално, нито материално компетентен орган да се произнесе по така депозираната жалба, се казва в отговор.

По естеството на жалбата от РИК са написали, че областният управител трябва да вземе решение дали билборда има агитационен характер, тъй като той е поставен извън периода на областния управител. Така жалбата на Гаров е била оставена без разглеждане от РИК и е препратена към Дани Каназирева.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук