Сензация! „Български възход“ атакува вота в коалиция с легендарна партия!

0
50
1668592775 mg 9428jpg1

Възкръсналата партия води преговори за коалиция с „Български възход“, двете формации имат много повече допирни точки, отколкото разделителни линии!

Възкръсналата НДСВ обсъжда коалиция с „Български възход“ на Стефан1674395126176081 Янев за предстоящите предсрочни парламентарни избори, пише Флагман.бг.

Двете формации имат много повече допирни точки, отколкото разделителни линии, смятат политически анализатори.

Лидерът на т.нар. „царска партия“ Станимир Илчев, например, смята, че центърът трябва да играе ролята на буфер, който при назряващи „фронтални сблъсъци да излъчва онези сигнали, които биха притъпили остротата в битките“.

Същата идеология споделя и Стефан Янев, който е най-универсалният играч в новата ни политическа история – нито е ляв, нито е десен, нито е русофил, нито русофоб.

Политически анализатори припомниха, че в учредяването на „Български възход“ участваха и немалко кадри на НДСВ. Най-знаковите бяха ректорът на Пловдивския университет по хранителни технологии Пламен Моллов и Полина Карастоянова.

НДСВ до момента не изследвана от социолозите и е трудно да се предположи дали може да прескочи 4-те процента, за да стане част от 49-ото Народно събрание. „Български възход“, според родната социология, запазва устойчив тренд и в момента е с около 5 % електорална подкрепа.

На БВ изгради активни структури в цялата страна много бързо, но определено липсва достатъчно експертиза, която обаче е налице при НДСВ – партия, която към този момент има само висш кръг от експерти с богат опит в българската политика, но не и реална членска маса.