Седем загинали при стрелба в църква на „Свидетели на Йехова“ в Хамбург!

0
21
0000562577 article21
Източник : Днес.бг

Въоръжен мъж, за когото се смята, че е действал сам, застреля снощи 7 души и рани 8 в църква на „Свидетели на Йехова“ в германския град Хамбург, съобщи полицията в града, цитирана от Ройтерс.

Най-вероятно стрелецът е един от мъртвите на местопрестъплението.

Вестник „Билд“ съобщи, че стрелбата е била в кралската зала на църквата.

По-рано ДПА предаде, като се позова на журналисти на мястото, че жителите на северния квартал Алстердорф са получили на мобилните си телефони предупреждения да не излизат поради ситуация, опасна за живота.

Телевизионни кадри показаха десетки полицейски автомобили и противопожарни коли, които са блокирали улиците, както и хора, увити в одеяла, съпровождани от спасителни екипи до автобус.

Свидетел разказа на журналистите, че са се чули 12 изстрела.

Полицията каза, че сигналът е бил получен малко след 21 ч.

Според телевизионния канал RTL полицията в Хамбург смята, че стрелецът в центъра на Свидетелите на Йехова се е самоубил. По думите му, когато служителите на реда влезли в сградата в четвъртък вечерта, чули изстрел на горните етажи. По-късно там е открито тялото на предполагаемия извършител.

Според Hamburger Morgenpost състоянието на седем души се оценява като тежко. Все още не са известни мотивите и конкретните обстоятелства на нападателя.