Росен Плевнелиев: Президентът Радев плаши инвеститорите, питат ме защо да инвестират в България!

0
plevneliev smeshnik

Бившият държавен глава упрекна наследника си, че денонощно говорил за корупция, а трябвало да погледне и към себе си

Получавал съм обаждания от стотици делегации, външни представители, които ме питата защо да инвестират в България, след като президентът денонощно говори колко е корумпирана. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившия държавен глава Росен Плевнелиев.
Бъдещото изграждане на нов автомобилен завод у нас стана повод за остър сблъсък между двама президенти.
„Корупцията е навсякъде около нас –  и в държавния, и в частния сектор. Но когато става въпрос за държавния глава, за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото, когато се говори за корупция, трябва да се дават и конкретни примери и да се иска върховенство на правото, да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система. Такива тежки думи от негова страна ни подреждат в съвсем друга лига, за съжаление”, коментира Плевнелиев.
Той подкрепи призива на президента Румен Радев да се разследват офшорните сметки на политиците.
„Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева”, добави бившият президент, коментира Флагман.бг.
Той коментира и „Апартаментгейт”. „В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки”, добави Плевнелиев.
„За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани”, каза още той.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук