Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени? Видео :

0
58
0000605314 article2[1]
Днес.бг

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание „Новая газета Европа“ съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че „здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт“.

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник „Новая газета“. Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в „Телеграм“ бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
https://youtu.be/rmkOGoDKNr4


ADS