Радев връчва първия мандат на Герб в понеделник!

0
66
orig1 1
Източник : Дир.бг

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат на най-голямата политическа сила – ГЕРБ, в понеделник. Това обяви държавният глава Румен Радев пред журналисти.

„Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин“, заяви президентът.

Връчването на мандата се забави над два месеца заради политическата ситуация, в която е сложно да бъде съставено правителство.

В отговор на журналистически въпрос той коментира още, че ще реши дали да наложи вето върху промените в Изборния кодекс след като законопроектът бъде окончателно приет и той се запознае в детайли с него.

„Когато текстът на новоприетия закон постъпи в президентската институция, ще бъде разгледан най-детайлно“, заяви президентът.

На журналистически въпрос какво смята за възможността президентът да не участва в назначаването на шефове на служби, Радев заяви:

„Мисля, че е несъстоятелно партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява връщане към порочния управленски модел. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление от министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт“.