Путин пак плаши от страх! Вече е наясно че НАТО „слезам не верит!“

0
34
putin[1]
Фрогнюз.

Руският президент Владимир Путин във вторник коментира думите на Столтенберг за премахване на забраната Украйна да използва западни оръжия за удари по цели в Русия, цитира думите му руската служба на BBC.

„Ако той (Столтенберг) говори за възможността да се нанесе удар по руска територия с високо точни далекобойни оръжия, той, като човек, който ръководи военно-политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, но все пак трябва да знае, че високо точното оръжие с голям обсег не може да се използва без средства за космическо разузнаване“, каза Путин след посещението си в Узбекистан.

Според него, в случай на такива ударни системи като Storm Shadow, изборът на целта и полетната мисия ще се извършват „без присъствието на украински военен персонал“.

„Кой прави това? Това се прави от тези, които произвеждат и тези, които уж доставят тези ударни системи на Украйна. Като цяло може да се случи и става без участието на украински военнослужещи“, каза руският лидер.

„Така. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките държави, като цяло трябва да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че това са по правило държави с малка територия и много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за нанасяне на удари дълбоко в руска територия“, каза Путин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да може да използва оръжия, доставени от Запада, за да нанася удари по „легитимни цели“ на руска територия, в противен случай ръцете на въоръжените сили на Украйна са вързани и те не могат да се защитават ефективно.

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничения.


ADS