Премиерът Петков за военната помощ за Украйна : БСП и ДБ ще намерят общ език без червени линии!

0
58
petkov nova1
Източник : Фрогнюз

Осъждаме агресията на Русия срещу Украйна. България беше с ясна позиция, че Украйна трябва да е в Европейския съюз. Това е тяхната сигурност. Това заяви министър-председателят Кирил Петков.
Като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая съм премиер, имам коалиционни партньори, които имат ясни „червени линии” и моята задача, не е да се правя на най-смелият, каза още премиерът.

В момента „Демократична България” казват: „Това е нашата „червена линия”, БСП казват: „Това е нашата „червена линия”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там.

Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад, ще помисли колко е важна стабилността на България и каква трябва да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена, отбеляза Петков пред Нова телевизия.

Той изрази надежда, че БСП и „Демократична България“ ще намерят общ език и всички ще се обединим около него.

„Продължаваме промяната“ ще бъде лидер в тези преговори. Не можем да правим едностранни заявки. Това пътуване ще ни даде ниво на разум, за да можем да преодолеем и следващите кризи, каза още той.

По думите в коалицията се случват общи решения, но прожекторите не се фокусират върху тях.

Когато не се мисли коалиционно се изпада в криза, която разклаща цялата структура. Има конфликти, но има принципно поведение.Оцеляваме по добър начин. Коалиционните партньори трябва да спрат да мислят партийно, посочи още Петков.